Maatregelen om aantal zwerfkatten in te dijken

Vanaf 1 september moet elk nieuwgeboren katje verplicht worden gevaccineerd en gesteriliseerd/gecastreerd. Dat zal het baasje minstens 100 euro per beestje kosten. De overheid hoopt zo de problemen met zwerfkatten in te dijken. Elk gevonden beestje wordt voortaan gesteriliseerd, om te vermijden dat ze zich voortplanten en het probleem zo erger wordt. Bovendien moet iedereen – dus elke particulier - die vanaf 1 september een kat verkoopt, het diertje eerst laten vaccineren en onvruchtbaar maken. De maatregel geldt evenzeer voor wie de viervoeter gratis weggeeft. Bij de verkoop moet ook een identificatiebewijs worden overhandigd.

meer info: www.kattenplan.be

Geel ondersteunt oriënterings- en doorstromingsproject

Wat kan ik? Waar ben ik goed in? Wat is mijn talent? Het zijn vragen die bij elk kind zouden moeten broeien. ‘Wakannekik!’ is een project dat dat wil realiseren. Het wil kinderen de kans bieden om verantwoorde beslissingen te nemen die tot een succesvolle schoolloopbaan leiden. Wakannekik ondersteunt scholen met lessenpakketten en vormingen rond talentontwikkeling voor leerkrachten, waardoor zij, samen met de kinderen, werken aan keuzebekwaamheid, zelfconceptverheldering en horizonverruiming. Tenslotte voorziet Wakannekik ook in bedrijfsbezoeken voor scholen waarbij de kinderen kunnen zien hoe het er in bepaalde bedrijven aan toe gaat. Ouders zijn, naast leerkrachten, een tweede belangrijke doelgroep van Wakannekik. Zij bepalen voor een zeer groot stuk de studiekeuze van hun kind. Een toneelvoorstelling voor ouders probeert hen te laten nadenken over de talenten van hun kinderen. In de projectwerkgroep zitten mensen vanuit het bedrijfsleven (o.a. Umicore), lokale overheden (stad Geel, IOK/PVK) en scholen (o.a. Kogeka, CLB en VSKO). Wakannekik wordt mogelijk gemaakt dankzij sponsoring vanuit het bedrijfsleven. Naast de stad Geel sponsoren BP, Nike, Daf, Umicore en VHhuurwagens het project.

meer info: intergemeentelijk tewerkstellingscoördinator, 014 56 60 95, Kim.leyten@geel.be

Sollicitatiedatabank voor stedelijk onderwijs

Vanaf heden kan je je enkel nog kandidaat stellen voor een betrekking in één van de stedelijke scholen van Geel via de online sollicitatiedatabank op www.sbsgeel.be.  Je maakt als sollicitant zelf een profiel aan, dat je kan wijzigen indien nodig. Je kan je CV uploaden om je troeven extra in de verf te zetten. Deze eigentijdse manier van solliciteren biedt voordelen voor zowel sollicitant als stedelijke onderwijs. Ben je nog op zoek naar een job in het onderwijs? Surf dan vlug naar www.sbsgeel.be en meld je aan voor een job in de stedelijke scholengemeenschap.

meer info: dienst onderwijs, 014 56 64 00, onderwijs@geel.be

Aangepaste openingsuren stadhuis in juli en augustus

In juli en augustus gelden voor het stadhuis aangepaste openingsuren. Je kan er dan terecht van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en op dinsdagavond van 17.30u tot 19.30u.

meer info: onthaal stadhuis, 014 56 60 04, info@geel.be

Gratis parkeren tijdens braderij

De zomervakantie start naar goede Geelse gewoonte met de jaarlijkse braderij, dit jaar van 25 t.e.m. 28 juni. In de centrumstraten Pas, Nieuwstraat en Stationsstraat bieden handelaars je de leukste koopjes aan. Daarnaast staat ook heel wat randanimatie op het programma met o.a. optredens en kermiswagens. De braderij wordt traditioneel afgesloten met een stadsfestival op de Markt. Op zondag 29 juni kunnen kinderen er in de namiddag ongeremd hun hart ophalen, terwijl de ouders tot rust komen op één van de vele gezellige terrasjes. Vanaf 16u staat een reeks concerten op het programma, met achtereenvolgens Laura Lynn en de Soul Brothers. Net zoals vorig jaar kan je tijdens de braderijdagen je wagen gratis parkeren. De ondergrondse parking op de Werft blijft wel betalend.

meer info: www.geel.be

Ga met Vlieg op schattenjacht in bib en gasthuismuseum

Straffe speurneuzen opgelet! Vlieg verstopt deze zomer meer dan 200 schatkisten in musea, kastelen, bibliotheken, ... . Ontdek in de schatkist het bouwplan met unieke code en doe mee met de wedstrijd. In Geel kan dat in de bib en in het Gasthuismuseum, onlangs nog verkozen tot meest kindervriendelijke museum van Vlaanderen. Aan de hand van een schatkaart, ga je op zoek naar de opdrachten. De opdrachten zitten verstopt doorheen het museum. Heb je de opdrachten gevonden? Probeer dan de oplossing te vinden en wie weet kom je dan wel terecht bij de schatkist. Elke deelnemer krijgt een leuke verrassing. Reserveren is niet nodig. De passage van Vlieg in de bib gebeurt in samenwerking met de kunstacademie. Ontdek er in juli of augustus de ruimte van de bib op een speelse manier en bekijk er alles eens door een andere bril. De bibliotheek zorgt voor verschillende uitdagingen die je op je eigen persoonlijke manier kan beleven. Alle kinderen vanaf 6 jaar kunnen samen met hun ouders, of alleen, meedoen met het vliegspel. Kinderen die hun unieke code invoeren op onderstaande website maken kans op een feestje in de Sint-Romboutstoren te Mechelen.

meer info: http://www.uitmetvlieg.be/schattenjacht